OMF:BG Message Board Forum Index OMF:BG Message Board
One Must Fall: Battlegrounds
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

SetupDirect3DContext() Failed, the error message says...

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    OMF:BG Message Board Forum Index -> Retail Bug Support
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Hiro Koryu



Joined: 20 May 2007
Posts: 6
Location: Unknown...

PostPosted: Sun May 20, 2007 1:00 pm    Post subject: SetupDirect3DContext() Failed, the error message says... Reply with quote

I get this error every time I run the demo. Is this a bug, or is my box not set up correctly? I have the latest updates for WinXP...
Back to top
View user's profile Send private message
veryorkish



Joined: 23 May 2003
Posts: 3196
Location: Here!....Wait, no! There!

PostPosted: Sun May 20, 2007 1:58 pm    Post subject: Reply with quote

First off make sure you have the newest directx, then if that doesn't work tell us what video card you're running.
Back to top
View user's profile Send private message
Hiro Koryu



Joined: 20 May 2007
Posts: 6
Location: Unknown...

PostPosted: Sun May 20, 2007 4:34 pm    Post subject: Reply with quote

"Intel(R) 82845G /GL/GE/PE/GV Controller"

That's what my System Information has in it.

Edit: Sorry for my slow response.
Back to top
View user's profile Send private message
killer_roach



Joined: 18 Jan 2001
Posts: 8048
Location: Lexington, Kentucky

PostPosted: Sun May 20, 2007 7:09 pm    Post subject: Reply with quote

The Intel 845 integrated video controller, as far as I know, lacks the features needed to run One Must Fall: Battlegrounds. However, make sure that you are running DirectX 9.0a or newer first, then, if it still doesn't work, you'd have to look into getting a new video card. If your motherboard actually has a video card slot, I would look into getting something like a Radeon 9600XT video card, which should be both inexpensive and will allow you to play Battlegrounds hassle-free.
_________________
Official forum economist. Explodes when thrown.

Desktop:
Core i7-2600K @ 4.5 GHz
16GB DDR3-1600
eVGA GeForce 970 FTW
Windows 10 Preview

Laptop:
Core 2 Duo 2.8 GHz
4GB DDR3-800
Radeon 4570 1GB
Windows 7 Home Premium x64
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger ICQ Number
Hiro Koryu



Joined: 20 May 2007
Posts: 6
Location: Unknown...

PostPosted: Mon May 21, 2007 4:46 am    Post subject: Reply with quote

I had installed DirectX 10 Prior to my last post, but I apparently for got to mention that. What other minimum system requirements are there? I don't believe my laptop has a video card slot, and I didn't see the system requirements on the site.

So, I would probably have to upgrade the processor, memory and video card in my desktop (which is slow like syrup), as well as add a second hard drive. I'm lucky to already have the hard drive, but I will have to purchase the other stuff, most likely.

Also, I should probably mention that I really appreciate the help, since I do. Smile
Back to top
View user's profile Send private message
Raven



Joined: 14 Oct 2000
Posts: 6361
Location: Sriniskal

PostPosted: Mon May 21, 2007 8:06 am    Post subject: Reply with quote

DirectX 10 is for Windows Vista only, right?
_________________
"The unofficial first person to edit their sig since 2009! Possibly 2008."

Scorpion Navy Issue
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address ICQ Number
Hiro Koryu



Joined: 20 May 2007
Posts: 6
Location: Unknown...

PostPosted: Mon May 21, 2007 8:16 am    Post subject: Reply with quote

I'm pretty sure Microsoft isn't quite dumb enough to allow a Windows XP install of DirectX 10 for Vista. Smile

Edit: I could be wrong, though.
Back to top
View user's profile Send private message
killer_roach



Joined: 18 Jan 2001
Posts: 8048
Location: Lexington, Kentucky

PostPosted: Mon May 21, 2007 9:37 am    Post subject: Reply with quote

I almost wonder if there are any issues with running Battlegrounds in Windows Vista... try Compatibility Mode first, and I'll try to boot into Vista Business somewhere in the next day or two, install BG again, and see if I can get anything to work on my end.
_________________
Official forum economist. Explodes when thrown.

Desktop:
Core i7-2600K @ 4.5 GHz
16GB DDR3-1600
eVGA GeForce 970 FTW
Windows 10 Preview

Laptop:
Core 2 Duo 2.8 GHz
4GB DDR3-800
Radeon 4570 1GB
Windows 7 Home Premium x64
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger ICQ Number
Hiro Koryu



Joined: 20 May 2007
Posts: 6
Location: Unknown...

PostPosted: Mon May 21, 2007 10:19 am    Post subject: Reply with quote

*is confused*

I'm running Windows XP, which I thought I made clear.

Anyway, if OMF:BG uses any 16-bit Operations, I guarantee it will crash in Vista, as Vista only supports 32- and 64-bit operations.

Edit: I just realized you may not have been writing to me... Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
killer_roach



Joined: 18 Jan 2001
Posts: 8048
Location: Lexington, Kentucky

PostPosted: Mon May 21, 2007 11:06 am    Post subject: Reply with quote

Ah... I got confused there as well... even still, should be something I should test.

If you have the latest version of DirectX (which, for XP, is 9.0c), the most recent Intel chipset drivers (I would check your laptop manufacturer's website for those), and it still doesn't work, then the 845's integrated video doesn't support the Hardware Transform and Lighting needed to handle the 3D rendering the game uses.

I forgot what the requirements for BG are off the top of my head, but here's what I would list as a good recommended specs to run the game with minimal hassles:

1.8 GHz Pentium 4, Athlon XP 1700+, or better
384MB RAM
GeForce4 Ti4400, Radeon 9700 Pro, or better
Windows 2000, XP, or Server 2003
_________________
Official forum economist. Explodes when thrown.

Desktop:
Core i7-2600K @ 4.5 GHz
16GB DDR3-1600
eVGA GeForce 970 FTW
Windows 10 Preview

Laptop:
Core 2 Duo 2.8 GHz
4GB DDR3-800
Radeon 4570 1GB
Windows 7 Home Premium x64
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger ICQ Number
Hiro Koryu



Joined: 20 May 2007
Posts: 6
Location: Unknown...

PostPosted: Tue May 22, 2007 11:09 am    Post subject: Reply with quote

Well, I have good news, and I have laughable news.

Good news: Since I have discovered that I have the most up-to-date drivers and DirectX on that laptop, I actually broke down and built myself a new gaming computer tower, with all of the system reccomendations exceeded in every way.

Laughable news: Having finished my new box, I plug everything in and... Oops! The default graphics card, which was the only of the two cards I don't need an adaptor for my monitor for, turns out to be overriden by my Radeon X850 XT graphics card. So, I will probably play tonight after I buy that DVI Male/VGA Female Adaptor. Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
Mordax



Joined: 19 Apr 2002
Posts: 1584
Location: Mars

PostPosted: Tue May 22, 2007 5:05 pm    Post subject: Reply with quote

If you ever need someone to fight against give me a buzz on MSN

Mordax.Praetorian@googlemail.com
Back to top
View user's profile Send private message
NightShadow



Joined: 20 Feb 2003
Posts: 2674
Location: Sennadar

PostPosted: Tue Jun 12, 2007 6:47 pm    Post subject: Reply with quote

Well, in case it helps anybody with a problem similar to the one in the first post...

Try reinstalling the game. I recently had this problem on my computer with one of the installs I have of the game, but the install I use for my dedicated server worked perfectly fine. I uninstalled the copy I was having trouble with, reinstalled the game, and it's working just fine now.

Wish I knew why that error came up though...
_________________
[Elite] pilot of the Force Flying Circus
"Just because you are unique does not mean you are useful"
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
LacticAcid



Joined: 20 Apr 2003
Posts: 1986
Location: D.C.

PostPosted: Tue Jun 12, 2007 7:49 pm    Post subject: Reply with quote

And by the way...

We're grateful that you did all that just to play OMFBG.
_________________
"He who has a why to live for can bear with almost any how."
-Nietzsche



http://gh.ffshrine.org/?r=79123 (Go here for video game soundtracks, mp3 not midi)
Back to top
View user's profile Send private message
dvereb



Joined: 21 Jul 2001
Posts: 405
Location: Erie, PA

PostPosted: Tue Jun 12, 2007 10:20 pm    Post subject: Reply with quote

I had tried omf on vista before. From my experience, almost all of it worked (although I didn't test it very thoroughly). The only problem I had was typing in any text boxes.
_________________
I wish I still had some jag rolls Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    OMF:BG Message Board Forum Index -> Retail Bug Support All times are GMT - 8 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Style Blacker1 by Blacker47